Huis Barnaart met veel grandeur ingericht

Het is alsof koning Lodewijk Napoleon daar elk moment zijn logeerkamer uit kan komen lopen.  

 

In Haarlem staat een huis, en dat was twee eeuwen geleden zo chic en modieus als je maar bedenken kunt. Dit Huis Barnaart is nu weer met net zo veel grandeur ingericht, in empirestijl. Het is alsof koning Lodewijk Napoleon daar elk moment zijn logeerkamer uit kan komen lopen.


De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geeft vier maal per jaar een tijdschrift uit. Het meinummer 2021 bevat een artikel over Huis Barnaart aan de Nieuwe Gracht in Haarlem. Lees het artikel.

Valentijn Carbo, medewerker onderzoek en documentatie, Machteld Jacques, medewerker collectiebeheer en inrichting, beiden bij Vereniging Hendrick de Keyser, en Yuri van der Linden, conservator oude toegepaste kunst bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, zetten zich in om dit huis in te richten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie voor een bezoek aan Museumhuis Barnaart www.museumhuizen.nl.